קורס יוגה מתחילים
"מתחילים מאפס" - קורס בן שישה מפגשים
למעוניינים להכיר את יסודות היוגה: תנוחות, נשימה, מדיטציה והרפיה. השעורים יכללו תרגול מעשי וכן הרצאה על הפילוסופיה שעומדת מאחורי היוגה והתנוחות. מתאים לחדשים ותלמידים שכבר מתרגלים. - ניתן להמיר תשלום מכרטיסייה.
ששה שיעורי היכרות עם המחשבה והתרגול היוגיים- מבוא בסיסי להיסטוריה ולתפיסת העולם היוגית. הכרות עם אבני הבניין של הטהה-ראג'ה יוגה: התבוננות, השתרשות, חיבור, איזון ועוד. היכרות עם נשימות – פראנימה, ותנוחות – אסנה, יוגה "בסיסיות" ועם ברכת השמש – סוריה נמסקרה.
הקורס מתאים ומיועד למי שלא תרגל מעולם, למתרגלים חדשים שמתרגלים בקבוצה מעורבת, ולכל מי שרוצה לחזור להכרת הבסיס של התרגול..
סילבוס הקורס
מפגש ראשון
שיחה:
"מהי יוגה?" - ראשית היוגה במיתולוגיה ההודית; הצגת היוגה כדרך חיים שלמה, הכוללת רפואה, תזונה, ספרות, פילוסופיה, מוסר, ותרגולים שונים; היכרות עם ענפי היוגה השונים - הטהה, ראג'ה, בהקטי, קרמה וג'ננה יוגה – מה עומד בבסיס כל אחת מהדרכים הללו, מה מטרתן, ומה מאפיין אותן.
במוקד התרגול:
נשימה – מהי נשימה לפי התפיסה היוגית, מהי "פראנה", מהן השפעות הנשימה בתרגול היוגי - הקשר בין נשימה למודעות ולתמורות הפסיכופיזיות בתרגול; הקשר בין נשימה להרפיה, להזנה ולריפוי.
מפגש שני
שיחה:
היסטוריה של היוגה – מקורות היוגה וכיצד התפשטה מן המזרח למערב; מהן התמורות שעברה היוגה במהלך ההיסטוריה; הכרת זרמים מרכזיים ביוגה בעבר והיום; הכרת הטקסטים המרכזיים שעיצבו את היוגה, והתמקדות ביוגה סוטרה לפטנג'לי ובשמונת איברי היוגה (אשטנגה).
במוקד התרגול:
א-הימסה – תרגול אי-פגיעה, כיצד בא לידי ביטוי בתרגול הטהה וראג'ה יוגה, וכיצד בא לידי ביטוי בדרך החיים היוגית.
אסנה – תנוחה – מהי "תנוחה", מהן ההשפעות האפשריות של התנוחות; כיצד פטנג'לי מגדיר אסנה; כיצד לגשת לתרגול אסנות.
חיבור נשימה לתנוחה.
מפגש שלישי
שיחה:
פילוסופיה יוגית – תפיסת העולם ההינדואית הבסיסית שמתוכה צמחה היוגה; פלגים בפילוסופיה של היוגה: דואליות מול אחדות, פרישות מול חיים בעולם. הכרות עם התפיסה הקלאסית (פטנג'לי); התפיסה הטנטרית; היוגה כפי שהיא מופיעה בבהגווד-גיטה; המסר אינטגרטיבי של היוגי-הפילוסוף ההודי המודרני, בן המאה ה- 19-20 אורובינדו.
במוקד התרגול:
השתרשות – מהי? עבודה עם כוח המשיכה, הקשר הפיזי והאנרגטי בין הגוף לאדמה, תרגול עבודה מתוך מבנה השלד והרפיית מאמץ.
מפגש רביעי
שיחה:
מהו ה"איחוד" ביוגה? התמקדות באיחוד על פי הטנטרה יוגה: זכרי ונקבי, שמיים וארץ, אור וחושך, אנושי ואלוהי...
במוקד התרגול:
חיבור – פנימה, דרך התכנסות החושים, הקשב וההתבוננות הפנימיים; חיבור החוצה – דרך הגוף הפיזי והאנרגטי; חיבור לאדמה ולשמיים.
מפגש חמישי
שיחה:
חמשת הגופים (קושות) - מהם חמשת הגופים, מה מאפיין כל אחד מהם? כיצד הם קשורים זה בזה? כיצד הם באים לידי ביטוי בתרגול היוגה?
במוקד התרגול:
איזון – הכרת העיקרון של איזון בתנוחות, כיצד להשתמש בהשתרשות, נשימה וחיבורים על מנת להגיע לאיזון בתרגול, ולעבודה נקייה ממאמץ.
מפגש שישי
תרגול זורם, אינטגרטיבי של העקרונות שנלמדו במהלך השיעורים.
*מבנה הקורס ותכניו יכולים לעבור שינוי עד למועד פתיחת הקורס.
לקבלת מועד מעודכן הירשמו ב
רשימת התפוצה או התקשרו: 04-6380648